Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Start voorbereidingen cao-onderhandelingen in de Technische Groothandel

maandag 09 oktober 2023

Werkgeversorganisatie WTG en vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en RMU, zitten vanaf 8 november 2023 met elkaar aan tafel voor de onderhandelingen over de nieuwe cao.

Net als bij de totstandkoming van de vorige cao vorig jaar kunnen ook dit jaar weer alle werknemers in de sector hun inbreng geven voorafgaand aan de cao-onderhandelingen én mogen ze hun mening geven over het eindresultaat van de onderhandelingen. 

Elke cao-partij bereidt zich op haar eigen manier voor op de CAO-onderhandelingen. Wil je weten hoe CAO-partijen zich voorbereiden op de CAO-onderhandelingen?
Klik hier voor CNV Vakmensen
Klik hier voor De Unie
Klik hier voor RMU
Klik hier voor WTG.

Bij de cao-onderhandelingen wordt door sommige partijen wederom gebruik gemaakt van de DigiC-werkwijze waarbij ter voorbereiding op de onderhandelingen diverse online panelgesprekken georganiseerd waar werknemers zich voor kunnen opgeven. Daarnaast worden ook panelgesprekken georganiseerd voor werkgevers in de sector. Deze online panelgesprekken worden verzorgd door onafhankelijk onderzoeksbureau InnerVoice

Voor deelname aan het onderzoek hoef je als werknemer geen lid te zijn van een vakbond en als werkgever niet van WTG. De resultaten van deze panelgesprekken, en later in het proces de uitslag van de peiling over een te bereiken cao-resultaat, zullen door het onderzoeksbureau worden gepresenteerd aan alle bij de cao betrokken partijen. 

Wil jij als werknemer meepraten in een van de panelgesprekken?
Klik hier om je op te geven voor een van de sessies. 


Werkgevers kunnen via deze link deelnemen aan de panelsessies.

En klik hier voor het de planning van DigiC bij de komende onderhandelingen.

Terug